Regina Elisabeta a II-a a fost înmormântată în Capela St. George din Windsor

Externe

Regina Elisabeta a II-a a fost înmormântată luni la Castelul Windsor, lângă soțul ei, Philip, după o zi cu funeralii grandioase.

Lideri și demnitari din întreaga lume s-au adunat anterior la Westminster Abbey pentru funerariile de stat, cu mii de oameni înșiruindu-se pe străzi pentru a-i vedea sicriul condus pe ultimul drum.

Sicriul reginei a fost ulterior plasat la Capela St. George. La slujba de înmormântare, oficiată de decanul de Windsor, David Coney, au participat aproape 800 de invitaţi.
Regina Elisabeta a II-a se va odihni alături de soțul său, Prințul Philip – Duce de Edinburgh, de tatăl său, Regele George al VI-lea, de Regina Mamă și de sora sa Margareta, toți fiind înmormântați în același loc.

Potrivit presei, pe placa de marmură a mormântului apare inscripția „Elizabeth II 1926-2022”.
Familia regală a anunţat într-un comunicat că Regina Elisabeta a II-a a fost înmormântată alături de soţul ei, Prinţul Philip, la Capela Memorială Regele George al VI-lea de la Castelul Windsor.
„Regina a fost înmormântată împreună cu Ducele de Edinburgh, la Capela Memorială Regele George al VI-lea”, se arată în comunicat.

Anunţul a a fost făcut luni seară, după ce membrii Familiei Regale au participat la o slujbă de înmormântare privată. „Coruri de îngeri să-ţi cânte odihna ta”, este mesajul postat pe Twitter de Familia Regală.
Regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii a încetat din viață, joi după-amiază, 8 septembrie 2022, în castelul Balmoral din Scoția, la vârsta de 96 de ani și 70 de ani de domnie. Familia Regală va mai ţine doliu încă o săptămână, până la 26 septembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *