Donald Trump-Mexic

Rețeaua de socializare a lui Trump „Truth Social” – acceptată de Google

Lifestyle Actualitate

Reţeaua de socializare a lui Donald Trump, “Truth Social”, poate fi de acum descărcată de pe Google Play Store, după ce gigantul internetului respinsese o cerere în acest sens vara aceasta, apreciind atunci drept insuficientă moderarea conţinuturilor de pe platforma fostului preşedinte american, potrivit AFP.

Google a relevat pentru AFP miercuri că “Truth Social” a acceptat în final să-şi actualizeze aplicaţia, pentru a se asigura că regulamentul său privind retragerea mesajelor care incită la ură este aplicată.
Pentru a fi distribuite prin magazinul de aplicaţii mobile al Google, programele „trebuie să se conformeze regulamentului nostru pentru editori, inclusiv obligaţiei de a modera în mod eficient conţinuturile postate de terţi şi de a retrage mesajele inacceptabile, precum cele care incită la „violenţă”, a amintit un purtător de cuvânt al Google.

Lansată în februarie, “Truth Social” se doreşte o alternativă la marile reţele de socializare – în special Twitter, de pe care Donald Trump a fost suspendat la începutul lui ianuarie 2021 -, având drept laitmotiv libertatea de exprimare şi o moderare minimă a conţinuturilor.

„A fost o plăcere să lucrăm cu Google şi suntem încântaţi că ei ne-au ajutat să oferim în sfârşit Truth Social tuturor americanilor, indiferent de aparatul pe care îl folosesc”, a reacţionat Shannon Devine de la MZ Group, care gestionează relaţiile publice ale Trump Media and Technology Group (TMTG), compania-mamă a Truph Social. „Este o etapă majoră în misiunea noastră pentru restabilirea libertăţii de exprimare online”, a adăugat Shannon Devine, potrivit AFP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *