Zelenski – „Ucraina nu poate fi intimidată. Nu poate decât să fie cu atât mai unită. Ucraina nu poate fi oprită”

Externe

Preşedintele Volodimir Zelenski a asigura, luni că Ucraina nu va fi intimidată de bombardamentele masive efectuate de Rusia, care au lovit infrastructuri energetice importante şi s-au soldat cu cel puţin 11 morţi, transmite AFP.
„Ucraina nu poate fi intimidată. Nu poate decât să fie cu atât mai unită. Ucraina nu poate fi oprită”, a spus Volodimir Zelenski într-un clip video postat pe reţelele de socializare, promiţând lupte „şi mai dureroase” pentru trupele ruseşti pe front.

Totodată, preşedintele ucrainean a declarat că a vorbit cu preşedintele american Joe Biden despre apărarea antiaeriană după aceste atacuri cu rachete.
„Am avut o conversaţie productivă cu preşedintele american Joe Biden”, a scris Volodimir Zelenski pe Telegram.”Principalul subiect de discuţie a fost apărarea aeriană. În prezent, acesta este prioritatea numărul unu în cooperarea noastră în domeniul apărării”.

Joe Biden i-a promis preşedintelui ucrainean că „va continua să furnizeze Ucrainei ceea ce are nevoie pentru a se apăra, inclusiv sisteme avansate de apărare aeriană”, potrivit unui comunicat al Casei Albe.
În timpul discuţiei telefonice, preşedintele american a transmis un mesaj de condoleanţe omologului său pentru pierderile suferite în urma atacurilor Rusiei asupra Kievului şi a altor oraşe ucrainene.

Biden şi liderii Grupului celor şapte (G7) vor avea marţi o întâlnire virtuală pentru a discuta despre angajamentul lor de a sprijini Ucraina şi de a-l trage la răspundere pe preşedintele rus Vladimir Putin pentru agresiunea Rusiei, inclusiv pentru recentele sale atacuri cu rachete în Ucraina, a anunţat Casa Albă

Ucraina a acuzat luni Rusia că este un stat terorist în cadrul unei reuniuni de urgenţă a Adunării Generale a ONU, la câteva ore după atacurile ruseşti masive, soldate cu victime, asupra Kievului şi a altor oraşe ucrainene, transmite AFP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *