Lotul olimpic

România – 6 medalii și locul I pe națiuni la Balcaniada de Matematică pentru Juniori 2019

Social

Lotul olimpic de juniori al României a obținut 5 medalii de aur, una de argint și locul I pe națiuni – cu 219 puncte (din 240 posibile) – la cea de-a XXIII-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru Juniori, desfăşurată în perioada 20 – 25 iunie, în Cipru (Agros).

Medaliile de aur au fost obținute de Radu Andrei Lecoiu (Colegiul Național „Ienăchiță Văcărescu” din Târgoviște), David Andrei Anghel (Școala Gimnazială nr. 56 din București), Andrei Moldovan (Școala Gimnazială nr. 79 din București), Dinu Alexandru Iosifescu (Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București) și Iustinian Cristian Constantinescu (Școala Gimnazială „George Bacovia” din București), acesta din urmă medaliat cu bronz în concursul de anul trecut.

Lucrările lui Andrei Moldovan, Dinu Alexandru Iosifescu și Iustinian Cristian Constantinescu au primit punctaje maxime. Medalia de argint a fost adjudecată de Lucia Râșnoveanu (Școala Gimnazială „Spectrum” din Constanța).

Lotul României a fost coordonat de lector univ. dr. Andrei Alex Eckstein de la Universitatea Politehnica din Timişoara, prof. Dănuț Aramă de la Colegiul Național „Costache Negri” din Târgu Ocna (jud. Bacău) și prof. Cristian Lazăr de la Colegiul Național din Iași.

La JBMO 2019 au participat echipe formate din cate 6 elevi din Albania, Bulgaria, Bosnia si Hertegovina, Cipru, Grecia, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Romania, Serbia si o echipa formata din 4 elevi din Muntenegru, precum si echipe din tari invitate: Arabia Saudita, Azerbaidjan, Croatia, Ecuador, Franta si Kazahstan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *