Olimpiada Internațională de Geografie

România – 8 medalii la Olimpiada Internațională de Geografie Europa Centrală, Sud & Sud-Est

Social

Loturile olimpice de juniori și seniori au cucerit șase medalii de aur (patru la juniori și două la seniori) și două de argint (la seniori) la cea de-a V-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Geografie pentru Europa Centrală, de Sud și Sud – Est 2019, astfel că au plasat România pe primul loc în clasamentul pe națiuni.

Medaliile de aur au fost obținute de juniorii Alexia Svenja Papirowski (clasa a VIII-a – Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din București) – punctaj maxim, Andrei Fedorenciuc (clasa a VIII-a – Colegiul Național „Costache Negruzzi” din Iași), Mario-Ionel Luciu (clasa a IX-a – Colegiul „Mihai Viteazul” din Ineu – jud. Arad), Vlad Patrik Apostol (clasa a IX-a -Colegiul Național „Grigore Moisil” din București) și seniorii Ioana Delia Dumitrescu (clasa a X-a – Colegiul Național „Ion Minulescu” din Slatina), respectiv Liviu Cristian Terebes (clasa a XI-a – Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Satu Mare) – punctaj maxim.

Delia Ioana Dumitrescu și Vlad Patrik Apostol au fost prezenți și la concursul de anul trecut, când și-au trecut în palmares medaliile de bronz.
Medaliile de argint au fost adjudecate de Rebeca Ursu (clasa a X-a/Colegiul Național „Grigore Moisil” din Onești – jud. Bacău) și Angelo Andi Petre(clasa a XII-a/Colegiul Național „Ienăchiță Văcărescu” din Târgoviște).

Potrivit regulamentului competiției, fiecare echipă este compusă din 4 elevi şi 2 profesori coordonatori. Loturile României au fost coordonate și însoțite de Mihaela Cornelia Fiscutean (Colegiul Naţional din Iaşi) și Cristina Pârvu (Centrul Național de Evaluare si Examinare).

Concursul a inclus trei probe, toate în limba engleză: o probă teoretică (scrisă), o probă practică (în teren) și o probă multimedia. La ediția din acest an, desfășurată la Belgrad (23-29 iunie), au participat 78 de elevi din 8 țări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *