România – medalie de argint la snowboard cross, în cadrul FIS Cup Juniori din Germania

Sport

România dovedeşte, încă o dată, că are sportivi valoroşi în lotul de snowboard. Reprezentanta ţării noastre, Henrietta Bartalis, s-a clasat pe locul 2 duminică, 28 ianuarie, în proba de snowboard cross din cadrul concursului FIS Cup Juniori, desfăşurat la Grasgehren (Germania).

Podiumul a fost completat de Sara Pitonakova (Slovacia) – locul 1 şi Dorota Pitonakova (Slovacia) – locul 3.
La competiţie au participat sportive din Italia, Slovacia, Germania, Cehia, Olanda, Austria şi Australia.
În anul 2022, Henrietta Bartalis s-a clasat pe locul 10 în proba de Slope Style la Festivalul Olimpic al Tineretului European Voukatti.

„La 19 ani, Henrietta Bartalis demonstrează că este o sportivă valoroasă şi foarte muncitoare. Weekend-ul acesta a fost unul încununat de succes pentru sportivii Federaţiei Române de Schi-Biatlon. Mai întâi, sâmbătă, Dmitrii Shamaev a devenit vicecampion european la biatlon seniori, câştigând medalia de argint în proba masculină de 12.5km Pursuit.

Apoi, ziua de duminică a venit cu un nou loc 2, de această dată la snowboard, prin performanţa Henriettei Bartalis în concursul FIS Cup Juniori, desfăşurat în Germania. Sunt extrem de bucuros şi mândru de rezultatele acestor sportivi pentru că ştiu cât de mult muncesc, cât de grele sunt sporturile pe care le practică şi cât de mult îşi doresc să obţină performanţe extraordinare pentru România. Felicitări!”, declară Puiu Gaspar, secretar general al Federaţiei Române de Schi-Biatlon. Comunicat de presă – Federaţia Română de Schi-Biatlon.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *