Rusia o convoacă pe ambasadoarea Marii Britanii după atacul cu drone asupra Crimeei

Externe

Rusia a convocat-o joi pe ambasadoarea britanică, Deborah Bronnert după acuzaţiile Moscovei că personal al marinei britanice a fost implicat într-un atac cu drone ucrainene asupra flotei ruse de la Marea Neagră în Crimeea, informează Reuters.

Ambasadoarea Deborah Bronnert a sosit la Ministerul de Externe imediat după ora locală 10.30 (7.30 GMT), în timp ce o mulţime scanda sloganuri antibritanice şi ridica pancarte pe care se putea citi „Marea Britanie este un stat terorist”.
Bronnert s-a aflat în minister aproximativ 30 de minute, a declarat un jurnalist Reuters aflat la faţa locului. Nu au existat imediat comentarii din partea Rusiei sau a Marii Britanii cu privire la detaliile discuţiei.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova anunţase miercuri că ambasadoarea urmează să fie convocată în legătură cu atacul de sâmbătă cu drone asupra Crimeei, peninsulă anexată de Rusia de la Ucraina în 2014.
Marea Britanie afirmă că acuzaţiile sunt false. După atacul cu drone, Rusia şi-a suspendat temporar participarea la un acord intermediat de ONU asupra transportului de cereale la Marea Neagră.

Rusia vede Marea Britanie ca pe o putere occidentală deosebit de perfidă despre care preşedintele Vladimir Putin spune că plănuieşte să distrugă Rusia şi să-şi însuşească vastele ei resurse naturale.
După ce Rusia a invadat Ucraina, Marea Britanie împreună cu Statele Unite şi Uniunea Europeană au impus unele dintre cele mai severe sancţiuni din istorie şi au furnizat arme pentru a ajuta Ucraina.

Ministerul rus al Apărării a declarat că membri ai marinei britanice au aruncat în aer gazoductele Nord Stream, acuzaţie respinsă ca falsă de Londra care spune că are scopul de a distrage atenţia de la eşecurile armatei ruse în Ucraina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *