MAE a publicat un ghid cu recomandări pentru românii care merg în Qatar la Campionatul Mondial de Fotbal 2022

Social

Ministerul român de Externe a publicat un Ghid cu recomandări pentru suporterii care vor merge în Qatar. Campionatul Mondial de Fotbal 2022 se desfăşoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie.

Ministerul român de Externe le recomandă celor care vor merge la campionat să respecte cutumele țării gazdă, foarte diferite de cele cu care suntem noi obișnuiți, și să se informeze în detaliu înainte de a pleca în această călătorie.
Cetățenii români care intenționează să participe la eveniment trebuie să obțină un card Hayya
(https://hayya.qatar2022.qa/). Acesta e necesar pentru a putea intra în țară în perioada turneului. De asemenea, cardul oferă acces la transportul public gratuit în zilele în care au loc meciurile la care ați achiziționat bilet. (MAE)
De asemenea, românilor li se atrage atenția că există legi dure în privință achiziționării, deținerii și consumului de droguri. Iar băuturile alcoolice au un regim special și nu sunt permise în timpul meciurilor.

În Qatar sunt în toi pregătirile pentru marele eveniment FIFA. Unele artere sunt deja închise, la fel o serie de instituții publice.

Practic, timp de o lună activitatea din Qatar vă fi complet opriță și totul se va învârti în jurul fotbalului. Funcționarii publici, dar și angajații firmelor private vor lucra de acasă, iar școlile își reduc programul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *