Rusia va folosi propriul combustibil nuclear la centrala ucraineană Zaporojie

Externe

Rusia va folosi propriul combustibil nuclear la centrala nucleară Zaporojie, din sudul Ucrainei, după ce această centrală şi-a consumat rezervele de combustibil, a anunţat joi agenţia de presă TASS, citând un reprezentant al agenţiei ruse pentru energie nucleară Rosenergoatom, transmite Reuters.

Combustibilul care este în funcţiune va fi epuizat … în viitor va fi folosit al nostru”, a declarat Renat Karchaa, consilier al directorului general al Rosenergoatom.
Situaţia centralei nucleare Zaporojie este incertă după ce aceasta a pierdut din nou miercuri, pentru a doua oară în cinci zile, conexiunea electrică externă şi depinde exclusiv de propriile sale generatoare de urgenţă.

Compania de stat pentru energie nucleară din Ucraina, Energoatom, a acuzat partea rusă că nu permite accesul la centrală pentru un convoi de vehicule aparţinând companiei ucrainene şi care transportă motorină.

De la începerea invaziei ruse în Ucraina, la 24 februarie, Moscova şi Kievul s-au învinovăţit reciproc de bombardamente în jurul celei mai mari centrale nucleare din Europa, care au avariat unele clădiri ale centralei şi sistemul de alimentare cu energie electrică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *