Salonul Auto de la Detroit 2019

Lifestyle

Începe cu cea de-a treizecea ediție  Naias,  Salonul Auto de la Detroit,  programată pentru 14-27 ianuarie.

Este ultima dată când expoziția auto de mașini din America de Nord are loc iarna, începând cu anul 2020, va fi mutată în iunie. Așa cum s-a întâmplat și pentru multe alte saloane,  și în Detroit lipsesc  câteva mărci importante precum: Audi, BMW, Mercedes-Benz, Jaguar, Land Rover și Volvo.  Pentru a-și prezenta cele mai recente produse, mulți producători preferă acum expoziții diferite, după cum reiese din ceea ce sa întâmplat la Ces din Las Vegas  în urmă cu câteva zile: un eveniment capabil să trezească interesul unui   public mai larg.

             În acest an, la Detroit sunt prezenți producători americani și asiatici, în timp ce singura marcă europeană care are o premieră mondială este Volkswagen. Trei debuturi de concept auto. Două din grupul Nissan-Infiniti: un sedan și un crossover electric.  Lexus  vine cu versiunea cabriolet a masinii sport Lc. Noile produse ale anului 2019 sunt:

Cadillac – Marca de lux americană dezvăluie noul XT6, un SUV cu șapte locuri, care se încadrează  între XT5 și  Escalade. Producătorul prezintă, de asemenea, un concept electric. Mașina este un SUV care folosește noua platformă dedicată mărcii electrice. Următoarele vehicule ale producătorului ar trebui să fie sedanul CT5, așteptat până la sfârșitul anului, și CT4 în 2020.

 Ford – Debut la Detoit pentru Mustang Shelby GT500,  și noul Ford Explorer acum în cea de-a șasea generație care  va ajunge în reprezentanțele americane începând cu a doua jumătate a anului.

Gac -Producătorul chinez prezintă  Entrances , un concept electric cu arhitectură Mpv proiectată pentru călătorii lungi. Masina a fost proiectată la centrul de design al mărcii din Los Angeles.

Hyundai-Kia – Marca coreeană aduce la Detroit o mașină sport alimentată cu hidrogen, dezvoltată de departamentul N care se ocupă de cele mai performante mașini ale producătorului.

Kia prezintă noul SUV Telluride cu șapte locuri, pe care l-am văzut anul trecut tot la Detroit, sub forma de concept.

Nissan-Infiniti – Nissan dezvăluie un nou sedan electric, iar Infiniti un crossover numit QX Inspiration, un model care ar trebui să vadă lumina în termen de doi ani.

Subaru – Producătorul japonez, care în Statele Unite este primul piață, prezintă modelul WRX STi S209, într-o serie limitată de 500 de exemplare.

Toyota-Lexus – prezintă  modelul Toyota Supra. Masina sport japoneză, care împarte platforma modulară Clar cu modelul Bmw Z4, ar trebui să aibă un preț de aproximativ 60 de mii de euro. Două debuturi pentru Lexus: versiunea sportivă RC F Track Edition și conceptul LC Convertible.

Volkswagen  – dezvaluie noul Passat. Spre deosebire de deciziile producătorilor precum Ford și General Motors, marca Volkswagen nu intenționează să abandoneze segmentul sedan pe piața americană.

Ram –  este singurul brand din grupul FCA care prezintă noutăți, deși în formă de restyling: versiunile actualizate  ale modelelor  Dodge Ram 2500 și  Dodge Ram 3500.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *