Școlile din Capitală rămân în scenariul roșu încă 14 zile

Social Actualitate

Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Bucureşti a decis, în ședința de luni, prelungirea măsurilor aflate în vigoare pentru încă 14 zile. Astfel școlile rămân în scenariul online încă două săptămâni.

Traian Berbeceanu, prefectul Capitalei: În unanimitate s-a decis menținerea măsurilor care sunt în vigoare(…) Nu s-a considerat necesară și oportună introducerea altor restricții. Măsurile actuale vor fi in vigoare până pe 16 noiembrie (…) În legătură cu școlile, singura măsura normală era ca acestea să funcționeze în scenariul online.

De asemenea, restaurantele, cafenelele rămân și ele sunt închise în interior, iar activitățile desfășurate în interior, precum cele din în cinematografe, săli de spectacole, săli de jocuri de noroc sunt interzise.

„Având în vedere situaţia epidemiologică actuală, IŞMB a propus Instituţiei Prefectului Municipiului Bucureşti convocarea Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă luni, 2 noiembrie. În temeiul Ordinului comun MEC – MS nr. 5.487/1.494/31.08.2020 şi în funcţie de recomandările DSPMB, Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă va hotărî scenariul de funcţionare a unităţilor de învăţământ pentru următoarele 14 zile”, informează vineri Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Conform sursei citate, la data de 30 octombrie rata de incidenţă cumulată calculată la 14 zile a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2 nu a scăzut sub valoarea de 3 la mia de locuitori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *