Scrimă  – Radu Niţu a cucerit medalia de aur la Campionatul European U23

Sport

Sportivul român, Radu Niţu a câștigat, marți medalia de aur în proba individuală de sabie la Campionatele Europene de scrimă Under-23 de la Budapesta, după ce l-a învins în finală cu 15-13 pe conaţionalul Alexandru Zmău, medaliat cu argint.

Medaliile de bronz au revenit spaniolului Santiago Madrigal, învins în semifinale de Zmău cu 15-10, şi maghiarului Gergo Horvath, întrecut în penultimul act de Niţu cu 15-12.
Potrivit unui comunicat al Federației Române de Scimă, finala românească dintre Radu Nițu și Alexandru Zmău a început cu Radu la cârmă, el conducând cu 5-2 și 6-4, apoi Alexandru a răspuns cu câteva tușe bine țintite, egalând scorul 8-8. Radu s-a despins la 11-8 și 14-10, iar Alex a revenit la 14-13, însă Radu a pus ultima tușă și a câltigat meciul cu 15-13 cucerind astfel medalia de aur și titlul european la sabie masculin individual U23. Alexandru Zmău este vicecampionul european al probei, Matei Cîdu s-a clasat pe locul 6, iar Rareș Ailinca a încheiat pe locul 32.

„Medaliile românești de la Budapesta – un podium cu doi tricolori și primele medalii pentru România. Radu Nițu (CS Riposta București) și Alexandru Zmău (CSA Steaua Bucureşti) au adus aur și argint pentru sportul românesc. Alături de ei s-a aflat și Matei Cîdu (CSA Steaua București) – ocupantul locului 6. În spatele acestui succes tricolor stau oamenii care au muncit alături de sportivi. Vorbim despre antrenorii Marius Gălățanu, Rareș Dumitrescu, Alin Badea și Sandu Constantin. Le mulțumim tuturor și le transmitem felicitări!”, se arată în comunicatul Federaţiei de Scrimă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *