grădiniţe din Sectorul 1

Sectorul 1 al Capitalei – aprobă și anul acesta “Grădinița de Vacanță”

Social

Consiliul Local al Sectorului 1 București a hotărât, în şedinţa de miercuri 05 iunie 2019, ca opt grădiniţe din Sectorul 1, cu nouă locaţii, să rămână deschise şi în perioada vacanţei de vară. În acest an, programul „Grădiniţa de Vacanţă” din Sectorul 1 se va derula în perioada 01 iulie – 30 august, în fiecare zi de luni până vineri. Astfel că 725 de preșcolari pot beneficia în această vară de programul “Grădinița de Vacanță” față de 650, anul trecut.

“Având în vedere succesul de care s-a bucurat programul în cursul anilor trecuți și ținând seama de numeroasele solicitări primite din partea părinților, Primăria Sectorului 1 a decis să suplimenteze numărul de locuri alocate programului „Grădinița de Vacanță”.

Astfel, 725 de preșcolari care învață în grădinițele de stat din Sectorul 1 pot merge la grădiniță pe perioada verii față de 650, anul trecut. Finanțarea proiectului de 55 de lei/zi/preșcolar, din care 15 lei/zi/preșcolar pentru hrană și 40 de lei/zi/preșcolar pentru activități educaționale va fi asigurată integral de la bugetul Sectorului 1″, precizează primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

Unităţile de învăţământ preşcolar din Sectorul 1 deschise în această vară sunt următoarele: Grădiniţa nr. 46 – Strada Marmurei nr.13-15 (125 de locuri), Grădiniţa nr.52 – Strada Docenţilor nr.5 (100 de locuri), Grădiniţa nr. 116 – Strada Mendeleev nr. 27 (100 de locuri), Grădiniţa nr. 206 – Strada Witting nr. 14 (50 de locuri), Grădiniţa nr. 206 – Strada Constantin Dobrogeanu Gherea nr. 156 (50 de locuri), Grădiniţa nr. 222 – Strada Arad nr. 38 (125 de locuri), Grădiniţa nr. 248 – Strada Arthur Vîrtejeanu nr. 15 (50 de locuri), Grădiniţa nr. 283 – Strada Ficusului nr. 25 (75 de locuri) şi Grădiniţa „Steaua” – Strada Ion Inculeţ nr. 5-7 (50 de locuri).

Părinţii care doresc ca micuţii lor să beneficieze de acest program trebuie să depună o cerere până în data de 26 iunie 2019, la sediul uneia dintre grădiniţele care rămân deschise în timpul vacanţei de vară. Având în vedere faptul că programul „Grădiniţa de Vacanţă” poate fi implementat pentru un număr limitat de locuri, conducerea unităţilor de învăţământ incluse în program poate stabili, dacă este cazul, criterii specifice, cum ar fi înscrierea cu prioritate a preşcolarilor care provin din familii defavorizate (monoparentale, cu situaţie materială precară etc.).

Pe toată perioadă derulării programului „Grădiniţa de Vacanţă”, copiii vor lua parte la activităţi specifice vârstei lor şi programei de grădiniţă. În timpul vacanţei de vară preşcolarii vor participa la activităţi extra-curriculare şi extraşcolare diverse: muzică, pictură, teatru, cercuri de creaţie, iniţiere în lucrul cu calculatorul, excursii tematice etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *