Șeful de Stat Major al Apărării – vizită în Republica Albania

Social

Şeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, s-a întâlnit joi, 22 iunie, cu preşedintele Albaniei, Bajram Begaj, şi cu ministrul apărării, Niko Peleshi, în cadrul vizitei efectuate în Republica Albania, în perioada 21-23 iunie, la invitaţia omologului său, generalul de brigadă Arben Kingji.

Întrevederile oficialilor s-au axat pe consolidarea relaţiilor militare în format bilateral şi în context aliat. Totodată, discuţiile au vizat situaţia de securitate, cu accent pe zona Balcanilor de Vest şi regiunea Mării Negre.
Generalul Daniel Petrescu a evidenţiat că îmbunătăţirea stabilităţii regionale este un obiectiv al Armatei României.

Realizarea unui parteneriat robust între armatele celor două ţări contribuie la asigurarea unui climat favorabil atingerii intereselor comune de securitate. De asemenea, prezenţa militarilor celor două ţări în operaţii de stabilitate în Balcani, precum „EUFOR ALTHEA” din Bosnia şi Herţegovina, serveşte obiectivelor de stabilitate regională şi de creştere a încrederii reciproce. „I-am mulţumit generalului de brigadă Arben Kingji pentru prezenţa constantă a aliaţilor albanezi atât în comandamentele multinaţionale stabilite pe teritoriul României, cât şi la evenimentele majore de instrucţie din ţara noastră. Cel mai recent exemplu este participarea subunităţii de poliţie militară la exerciţiul Saber Guardian 23. Am discutat împreună despre creşterea, în continuare, a consistenţei participării reciproce la exerciţiile planificate în următorii 3-4 ani”, a declarat şeful apărării.

Vizita a constituit o oportunitate pentru realizarea unei abordări militare armonizate, ca parte a gândirii defensive aliate care se va definitiva la Summit-ul NATO de le Vilnius din luna iulie.
Comunicat de presă MApN.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *