halep dubai

Simona Halep s-a calificat în sferturi la Dubai

Sport

Simona Halep, locul 2 WTA, s-a calificat miercuri în sferturile de finală ale turneului de la Dubai, după ce a învins-o pe ucraineanca Lesia Tsurenko, locul 23 WTA, cu scorul de 6-3, 7-5. Partida a durat o oră și 21 de minute de joc.

Vizibil obosită după o perioada încarcată de meciuri, Simona a reușit totuși un prim set solid, în care a izbutit nu mai puțin de trei breakuri.
Simona Halep a recunoscut, înaintea meciului cu Lesia Tsurenko, că și-ar fi dorit să joace cât mai târziu partida, întrucât se simte obosită după toate meciurile disputate la Fed Cup și la Qatar Open.

„Sunt un pic obosită şi toată lumea poate vedea asta. Am avut atât de multe meciuri grele, după FedCup şi cred că este greu din punct de vedere psihic. Vreau doar să rămân concentrată pentru fiecare minge şi să dau totul”, a spus Simona Halep.

Setul secund a fost mai echilibrat, iar Tsurenko a servit pentru câștigarea lui la 5-4. Simona și-a păstrat calmul, a reușit rebreakul, pentru ca apoi să se impună cu 7-5.

Simona Halep și Lesia Tsurenko s-au întalnit pâna în prezent de 6 ori, toate disputele fiind câștigate de reprezentanta noastră, ultima în urmă cu o săptamână, la Doha, când Simona a învins-o, cu scorul de 6-2, 6-3, pe Tsurenko, tot în optimile de finală, dar la Qatar Open.

În sferturile de finală ale competiţiei de la Dubai, Halep o va întâlni pe câştigătoarea dintre Belinda Bencic (45 WTA) şi Aryna Sabalenka (9 WTA).
Ca urmare a calificării în sferturile competiției din Emiratele Arabe Unite, Simona va fi recompensată cu 59.960 de dolari și 190 de puncte în clasamentul WTA .

Turneul de la Dubai se desfășoară între 17-23 februarie , fiind dotat cu premii în valoare totală de 2,8 milioane de dolari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *