autobuz

Singapore – primul autobuz electric fără șofer

Externe

Volvo și Universitatea Tehnologică Nanyang (NTU) din Singapore , au lansat în colaborare primul autobuz electric autonom.

Autobuzul va fi testat în curând în campusul universității din Singapore, iar datele colectate vor fi utilizate pentru îmbunătățirea tehnologiei, înainte de a fi testat pe drumurile publice. Spațiul de testare al campusului imită condițiile reale de trafic din Singapore. Are semafoare, stații de autobus și treceri de pietoni.

Autobuzul are o lungime de 12 metri, poate transporta aproximativ 80 de pasageri, consumă cu 80% mai puțină energie decât un autobuz diesel de dimensiuni similare și este echipat cu senzori și comenzi de navigație gestionate de un sistem de inteligență artificială. Vehiculul autonom mai are și alte caracteristici. Acesta va putea să detecteze culoarea semaforului și să facă fotografii 3D.

„Chiar credem că vehiculele autonome pot transforma transportul public”, a declarat Hakan Agnevall, președintele Volvo Buses pentru CNBC. „Este despre siguranță, despre eficiență operațională și, de asemenea, despre crearea de noi oportunități pentru planificarea urbană”, a mai adăugat acesta.

Aproximativ patru milioane de oameni mor anual în Asia din cauza poluării aerului, potrivit unui raport al ONU. Președintele Volvo Buses ,Agnevall, crede că folosirea vehiculelor electrice va ajuta la remedierea acestei probleme.

Președintele Volvo Buses spune că lansarea tehnologiei nu va fi ușoară și ar putea dura câțiva ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *