maduro

Venezuela a decis expulzarea ambasadorului Germaniei

Externe

Administraţia Nicolas Maduro a anunțat miercuri expulzarea ambasadorului Germaniei, Daniel Martin Kriener, din cauza ingerinţelor în afacerile interne, după ce diplomatul german l-a întâmpinat la revenirea în Venezuela, alături de colegi europeni, inclusiv din România, pe liderul opoziţiei, Juan Guaido.

„Venezuela anunţă public decizia de a-l declara «persona non grata» pe ambasadorul Germaniei, Daniel Martín Kriener, din cauza ingerinţelor recurente în afacerile interne ale ţării, prin încălcarea flagrantă a normelor care guvernează relaţiile internaţionale”, anunţă Ministerul de Externe de la Caracas, într-un comunicat postat pe site-ul instituţiei.

„Venezuela consideră inacceptabil ca un reprezentant diplomatic străin să exercite pe teritoriul său un rol public mai adecvat unui lider politic, prin alinierea clară cu agenda de conspiraţie a segmentelor extremiste ale opoziţiei venezuelane”, precizează instituţia.

Daniel Martin Kriener s-a numărat printre diplomaţii occidentali care l-au aşteptat la aeroport pe liderul opoziţiei, Juan Guaido, la revenirea în Venezuela.

Germania a reacționat după după decizia de expulzare a ambasadorului. Minstrul de externe german, Haiko Maas, a condamnat miercuri decizia Venezuelei de a expulza ambasadorul german, considerâd că aceasta „agravează situația”.

„Este vorba despre o decizie de neînţeles, care agravează situaţia şi nu contribuie la destindere”, a declarat Heiko Maas într-un scurt comunicat, după ce Daniel Kriener, unul din ambasadorii occidentali care l-au întâmpinat pe opozantul Juan Guaido la revenirea la Caracas, marţi, a fost acuzat de „ingerinţă în afacerile” interne ale Venezuelei şi somat să părăsească această ţară „în următoarele 48 de ore”.

„Sprijinul nostru, sprijinul Europei, pentru Juan Guaido rămâne neschimbat. Ambasadorul Kriener a depus o muncă excelentă la Caracas, mai ales în aceste ultime zile”, a subliniat şeful diplomaţiei germane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *