Situaţia cu intervenţiile MApN pentru limitarea răspândirii COVID-19

Social

În perioada 11 mai, ora 6.00 – 12 mai, ora 6.00, un număr de 2.238 militari şi 520 mijloace tehnice au acţionat, în Bucureşti şi în ţară, în 468 misiuni de întărire a prezenţei, asigurarea fluidizării traficului şi sprijin triaj epidemiologic la punctele de trecere a frontierei, paza unor obiective preluate de la Jandarmeria Română, patrulare şi sprijinirea forţelor MAI în activităţi de ordine publică în Capitală şi în alte localităţi din ţară, transport de echipamente medicale şi alte material, potrivit unui comunicat de presă al MApN.

În acelaşi interval, la Institutul National de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” au fost prelucrate un număr de 222 teste pentru depistarea infectării cu SARS-CoV-2, fiind în curs de finalizare un număr de 236 de probe.

Militari ai Batalionului 1 CIMIC (cooperare civili-militari) din Bucureşti au finalizat distribuirea de pachete cu produse alimentare de strictă necesitate, asigurate de PROFI România, veteranilor de război şi văduvelor acestora din judeţele Braşov, Hunedoara, Mureş şi Timiş, iar activitatea continuă în judeţul Arad.

Prin regulile stabilite de cadrul legislativ (OUG 1/1999, cu modificările şi completările ulterioare), coordonarea la nivel naţional a tuturor acţiunilor circumscrise implementării măsurilor stabilite prin decretul de instituire a situaţiei de urgenţă revine Ministerului Afacerilor Interne.

Ministerul Apărării Naţionale are rol de sprijin şi au fost luate toate măsurile pentru asigurarea forţelor şi mijloacelor MApN în situaţiile în care va fi necesară alocarea lor, pe tipurile de misiuni pentru care vor exista solicitări.

Militarii sunt pregătiţi să sprijine autorităţile în zonele unde va fi necesară intervenţia armatei, se arată în comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *