judecatori

Șoferii prinşi băuţi sau drogaţi la volan vor rămâne 10 ani fără permis – Legea a fost adoptată de Parlament

Actualitate Social

Șoferii din România prinși la volan băuți sau drogați riscă pe lângă condamnare, să rămână fără permis de conducere până la 10 ani.

În luna mai a acestui an, Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, proiectul de lege iniţiat de către senatorul PSD Robert Cazanciuc care prevede că şoferii prinşi băuţi sau drogaţi la volan vor rămâne 10 ani fără permis auto.
Mai exact, șoferii depistați drogați în trafic sau cu o alcoolemie de peste 0,8/ mie vor rămâne fără permis pe perioada maximă de timp.

În plus, legea abrogă posibilitatea ca aceştia să scape cu o amendă penală. Instanțele vor avea numai opțiunea de a le acorda o pedeapsă cu închisoarea, de la 1 la 5 ani, a cărei executare nu poate fi amânată
De asemenea, șoferii drogați sau băuți care provoacă accidente mortale pot fi condamnați la închisoare între 15 si 25 de ani.

Totodată, noua lege menționează că un conducător auto care provoacă un accident mortal nu va scăpa cu o pedeapsă cu suspendare.
Noua Lege urmează să fie promulgată de președintele României, Klaus Iohannis și va fi pusă în aplicare după ce va fi publicată în Monitorul Oficial.

„10 ani fără permis auto pentru cei care sunt prinşi băuţi sau drogaţi la volan. Iniţiativa mea legislativă a primit, astăzi, votul final la Camera Deputaţilor, fiind adoptată cu unanimitate, respectiv 256 de voturi „pentru”. Mulţumesc preşedintelui Camerei şi colegilor deputaţi pentru dezbaterile consistente şi votul de astăzi. Pe 11 decembrie anul trecut, proiectul legislativ care modifică prevederile articolului 66 din Codul Penal a fost votat cu majoritate în Senat.

Practic, din momentul promulgării şi intrării în vigoare, oricine este depistat în trafic, la volan, conducând sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive, va primi, pe lângă condamnare şi interdicţia de a mai conduce un vehicul până la 10 ani”, a scris inițiatorul legii, Robert Cazanciuc, pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *