Sorin Câmpeanu – „Nu susţin vacanţa mai mult de două săptămâni”

Politica

Ministerul Educaţiei susţine ca vacanţa care începe de luni pentru toţi elevii să fie nu mai mult de două săptămâni, ca să permită recuperarea prin modificarea structurii anului şcolar, a declarat la Digi24 ministrul interimar al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

„Preşcolarii şi cei din învăţământul primar aveau oricum vacanţă o săptămână, aşa că ei vor avea doar o săptămână în plus.

Pentru ceilalţi vor fi două săptămâni care vor putea fi recuperate, discutăm, prin modificarea structurii anului şcolar. E vacanţa de iarnă, Şcoala Altfel, astfel încât să se păstreze structura examenelor naţionale”, a spus Cîmpeanu.

Ministrul s-a declarat convins că în cele două săptămâni va fi finalizată achiziţia testelor pe bază de salivă. Testarea ar urma să se facă de două ori pe săptămână.
El a spus că la nivelul unităţilor şcolare s-a constatat o stagnare a numărului de infectari, la 16.000.

„Nu mai târziu de 5 noiembrie vom avea decizia de modificare a structurii anului şcolar. Două săptămâni de vacanţă e maximul care poate fi recuperat prin modificarea structurii anului şcolar. Elevii din anii terminali nu vor avea de suferit din perspectiva numărului de săptămâni de cursuri.

Nu susţin o vacanţă mai mare de două săptămâni”, a conchis Cîmpeanu.
„Vom vedea în ce măsură se va putea reveni în bănci fizic, vom vedea în funcţie de evoluţia epidemiologică”, a adăugat el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *