Spania – de la 1 iunie intră într-o noua fază a măsurilor de relaxare

Externe

Spania va intra, de luni, 1 iunie, într-o nouă fază a măsurilor de relaxare care vor permite unui procent de 70% din populație să iasă la restaurant și la plajă.

“Evoluția cifrelor este foarte bună”, a apreciat directorul Centrului de coordonare a alertelor și situațiilor de urgență medicală, Fernando Simon, în cadrul unei conferințe de presă, în pofida unor “mici focare de contagiune foarte localizate” depistate la începutul relaxării măsurilor de izolare, informează AFP.

Spania a început pe 11 mai o relaxare lentă, în mai multe faze, care ar urmă să dureze până la sfârșitul lunii iunie. Noi regiuni din Spania vor putea trece luni în a două faza a relaxării, care permite utilizarea piscinelor (limitat) și a plajelor, unde va fi necesară menținerea unei distanțe de cel puțin doi metri între persoane.

Andaluzia, Valencia și o mare parte din Catalonia, precum și arhipelagurile insulelor Baleare și Canare vor putea trece la cea de-a doua fază, a anunțat ministerul Sănătății de la Madrid.

Aproximativ 70% din spanioli vor beneficia de această nouă etapă, care prevede și redeschiderea cinematografelor, teatrelor și sălilor de concert la o treime din capacitatea normală, precum și a centrelor comerciale cu 40% din public.

Noua etapă a măsurilor de relaxare va permite, de asemenea, posibilitatea de a mânca în interiorul restaurantelor și nu doar pe terase.

O treime din populație va rămâne în faza anterioară (fiecare faza durează cel puțin două săptămâni), în special regiunile Madrid și Barcelona, principalele centre de contaminare cu noul coronavirus din Spania.

Aproximativ 45.000 de persoane care locuiesc în insulele Canare și Baleare vor trece la faza a treia, care autorizează, printre altele, redeschiderea discotecilor la o treime din capacitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *