medic

 Spital nou în Sectorul 6

Social

Consiliul Local Sector 6 a adoptat o hotărâre prin care inițiază construirea unui spital pe bulevardul Timișoara.
Astfel, prin actul normativ adoptat, se solicită Consiliului General al Municipiului Bucureşti acordul cu privire la înfiinţarea, de către forul din Sectorul 6, a spitalului, instituţie publică cu personalitate juridică, pe bulevardul Timişoara nr. 101E.

De asemenea, Consiliul Local a solicitat CGMB adoptarea unui act normativ prin care să iniţieze hotărârea de Guvern privind înfiinţarea spitalului.

Noul spital va avea sediul administrativ în Bucureşti pe Calea Plevnei nr. 147 – 149 şi va funcţiona pe bulevardul Timişoara nr. 101E și o capacitate de 257 de paturi pentru spitalizare continuă, la care se adaugă 50 de paturi pentru spitalizare de zi şi va fi o unitate medicală de excelenţă, având în componenţa sa servicii medicale precum: zona de urgenţă, zona de ambulatoriu pentru diagnostic şi tratament, bloc operator, terapie intensivă, chirurgie de o zi, îngrijire de o zi, bloc de naşteri, secţie de neonatologie, secţie de obstetrică şi ginecologie, secţie de chirurgie (2), secţie de cardiologie, secţie de neurologie, secţie de medicină internă.

Studiul de fezabilitate actualizat şi indicatorii tehnico-economici aferenţi obiectivului de investiţii pe un teren de 33.328 de metri pătraţi au fost aprobaţi prin hotărârea Consiliului Local 291 din 24 noiembrie 2022.
Valoarea de investiţie a proiectului, aprobată conform hotărârii Consiliului Local al Sectorului 6 nr. 291/24 noiembrie 2022, este de 656.240.024,58 de lei fără TVA, echivalentul a 132.542.885,15 de euro fără TVA. Costul de investiţie total, care include şi valoarea estimată a terenului, este de 145,8 milioane de euro.

Pentru finanţarea acestui obiectiv a fost obţinută o ofertă de finanţare din partea Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei pentru 72.919.546 de euro, precum şi un grant nerambursabil de 1.846.000 de euro, acordat de această instituţie, în baza Iniţiativei InvestEU Advisory HUB, finanţată de Uniunea Europeană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *