Turcia

Limba turcă a devenit curs opţional în România

Lifestyle

Prin Proiectul „Opţiunea mea este Limba Turcă”, implementat de Institutul Yunus Emre și desfăşurat în şcolile de stat din România, elevii fac cunoştinţă cu limba şi cultura turcă.

Începând cu anul 2011, activităţile Institutului Yunus Emre în România continuă fără întrerupere. Proiectul de succes „Opţiunea mea este Limba Turcă” este acum şi în România
Proiectul „Opţiunea mea este Limba Turcă” este implementat cu succes în 10 ţări diferite pe baza feedback-ul pozitiv pe care l-a primit încă din 2011.

Institutul Yunus Emre, ce îşi măreşte pe zi ce trece portofoliul de activităţi derulate în România, ţară de care ne leagă o istorie şi elemente culturale comune, a implementat de această dată Proiectul „Opţiunea mea este Limba turcă” în Bucureşti.

Prin Proiectul de Predare a Limbii Turce Angajaţilor din Sectorul Public (KATOP) înalţii funcţionari publici, învaţă limba turcă participând la cursurile organizate de Institutul Yunus Emre. Astfel aproximativ 5.000 de cursanţi s-au familiarizat cu limba turcă prin acest proiect.

Primul curs a fost susţinut de Ambasadorul Republicii Turkiye la Bucureşti, E.S. Ozgur Kivanc Altan.
La primul curs de limba turcă susţinut la Liceul Dante Alighieri au participat Ambasadorul Republicii Turkiye la Bucureşti, E.S. Ozgur Kivanc Altan, Primarul Sectorului 3 al Municipiului Bucureşti, Robert Sorin Negoiţă, Directorul Institutului Yunus Emre din România, Dl. Mustafa Yildiz, Directorul Liceului Dante Alighieri, Dna. Maria Dan, lectori şi personalul Institutului

Primul curs de limba turcă a fost susţinut de Ambasadorul Rebublicii Turkiye la Bucureşti, E.S. Ozgur Kivanc Altan. Ambasadorul Altan i-a învăţat pe elevi să se prezinte în limba turcă şi le-a oferit daruri pregătite de Institutul Yunus Emre din Bucureşti.

Ambasadorul Rebublicii Turkiye la Bucureşti, E.S. Ozgur Kivanc Altan a precizat: „România există un mare interes pentru frumoasa noastră limbă turcă. Bineînţeles, acest lucru se datorează relaţiilor istorice dintre Turkiye şi România. Legătura dintre noi se bazează pe o relaţie solidă de prietenie. Din acest motiv, românii încearcă să cunoască mai îndeaproape limba şi cultura turcă. Proiectul „Opţiunea mea este Limba Turcă” este un program extrem de bine pregătit în acest sens.

În cadrul cursului pe care pe care l-am susţinut, am avut ocazia să observ cât de dornici sunt să înveţe limba turcă elevii Liceului Dante Alighieri. Turcia şi România sunt ţări foarte apropiate una de cealaltă. Construim punţi de legătură bazându-ne pe aceste relaţii apropiate care provin din istoria noastră comună. Institutul Yunus Emre, în spiritul numelui ce-l poartă, stabileşte aceste relaţii de prietenie între cele două ţări. Felicit sincer atât şcolile participante la proiectul „Opţiunea mea este Limba turcă”, Institutul Yunus Emre cât şi pe Primarul Sectorului 3.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *