Donald Trump

SUA – Camera Reprezentanţilor a anunţat declanşarea procedurii de destituire a lui Trump

Externe

Camera Reprezentanților din Statele Unite a anunțat începerea procedurii de destituire a președintelui Donald Trump, potrivit CNN. Anunțul a fost făcut marți de președinta democrată a Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi.

Donald Trump este acuzat că, într-o convorbire telefonică, a făcut uz de funcţie pentru presiuni asupra preşedintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, cu intenția de a-l determina să declanşeze o anchetă de corupţie care să îl prejudicieze pe Joe Biden, posibil rival al său la prezidenţialele din 2020.

„Săptămâna acesta, președintele a recunoscut că i-a cerut președintelui Ucrainei să ia măsuri din care el ar fi avut de câștigat politic. Acțiunile administrației Trump arată fapte dezonorabile ale președintelui, trădarea jurământului, trădarea securității naționale și trădarea integrității procesului nostru electoral. De aceea, azi anunț declanșarea unei proceduri de investigare pentru punerea sub acuzare de către Camera Reprezentanților. Le cer celor șase comisii să declanșeze procedura de anchetă. Președintele trebuie tras la răspundere. Nimeni nu este deasupra legii”, a spus Nancy Pelosi.

La rândul său, Donald Trump a anunțat marți că a autorizat publicarea transcrierii convorbirii telefonice pe care a avut-o cu omologul său ucrainean Volodimir Zelenski și a comentat anunțul lui Pelosi pe Twitter:
„Veţi vedea că a fost vorba de o convorbire telefonică amicală şi adecvată din toate punctele de vedere”, a scris Trump. „Fără presiuni şi, spre deosebire de Joe Biden şi fiul său, fără contra-prestaţie! Toate acestea nu sunt altceva decât continuarea celei mai mari vânători de vrăjitoare din istorie”, a mai afirmat Donald Trump.

Primul pas, cel pe care democrații îl fac acum, este acela de a declanșa o anchetă în acest caz, care s-ar putea încheia cu o punere formală sub acuzare pentru abuz de putere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *