Michael Bloomberg

SUA – miliardarul Michael Bloomberg a depus actele pentru a candida la preşedinţie în 2020

Externe

Miliardarul Michael Bloomberg este pregătit să candideze la președinția Statelor Unite din 2020.

Bloomberg – fost primar al New York-ului pentru trei mandate, regele mass-media, antreprenor, miliardar, filantrop, va încerca să câștige nominalizarea democratică în cursa pentru Casa Albă.

Michael Bloomberg, a depus joi actele la Comisia Electorală Federală pentru a candida la preşedinţia Statelor Unite din partea Partidului Democrat, alăturându-se unei lungi liste de candidaţi pentru nominalizarea din partea acestei formaţiuni politice, transmite Reuters.

Depunerea actelor îi permite lui Bloomberg să atragă fonduri pentru campanie, dar un consilier a spus joi că acesta nu a luat încă o decizie definitivă pentru a candida.

Bloomberg, în vârstă de 77 de ani, a semnalat că intenţionează o înscriere târzie în alegerile primare democrate, sugerând că simte că cei 20 de candidaţi sunt vulnerabili. Dacă se va înscrie în cursă, Bloomberg nu va mai ajunge probabil în statele vizitate de luni de zile de posibilii săi contracandidaţi.

Bloomberg s-a înregistrat deja să participe la alegerile primare din Alabama, Arkansas şi Texas, potrivit sursei citate.

Un alt consilier a spus joi că Bloomberg s-a mai înscris în scrutinurile din Georgia şi Michigan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *