Adrian Zuckerman

Adrian Zuckerman – noul ambasador al SUA în România

Social

Senatul american a aprobat, miercuri, cu 65 de voturi pentru și 30 împotrivă, numirea avocatului Adrian Zuckerman pentru funcția de ambasador al Statelor Unite în Romania.

Adrian Zuckerman este un avocat în indrustria imobiliarelor, provenind din firma de avocatură Seyfarth Shaw, cu sediul în New York, care a imigrat la 10 ani, alături de famile, din România în Statele Unite.

După o primă nominalizare, în vara anului trecut, a lui Adrian Zuckerman ca ambasador al SUA în România, preşedintele american Donald Trump a reînnoit, la mijlocul anului 2019, propunerea care fusese între timp respinsă de Senat. Congresul american a avut, la începutul lui 2019, o nouă sesiune, în urma alegerilor de la jumătate de mandat, desfăşurate în luna noiembrie.

Avocatul Adrian Zuckerman a primit votul Senatului american pentru postul de ambasador al SUA la Bucureşti. Conform site-ului Senatului Statelor Unite, votul pentru numirea lui Zuckerman a fost 65 — 30, toate voturile împotrivă aparţinând democraţilor.

În audierile de confirmare, din Comisia pentru Relaţii Externe a Senatului, Adrian Zuckerman a afirmat că economia României este una dintre economiile cu cea mai rapidă creştere din UE, menţionând câteva dintre resursele naturale ale României, între care rezervele substanţiale de petrol şi gaz, care au potenţialul de a sprijini securitatea energetică a României şi Europei.

”România trebuie să continue să lupte împotriva corupţiei, să creeze un climat favorabil investiţiilor, să investească în infrastructură, sănătate şi educaţie şi să întărească administraţia publică”, a subliniat noul ambasador american.

Adrian Zuckerman a mai declarat că cel mai puternic aspect al relaţiei Statele Unite — România este cooperarea militară, România fiind un aliat strategic al Statelor Unite.

„Dacă voi fi confirmat, voi continua oferirea sprijinului pentru eforturile notabile (întreprinse, n.red.) împotriva corupţiei din România”, a declarat acesta în luna iunie. „Lupta împotriva corupţiei şi sprijinirea independenţei judiciare sunt vitale pentru prosperiatatea şi siguranţa României pe termen lung”, a precizat Zuckerman.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *