Vladimir Putin-Kim Jong un

Summit Kim Jong-un – Vladimir Putin la Moscova

Externe

Liderul nord-coreean Kim Jong-un va călători în Rusia în a doua parte a acestei luni și se va întâlni cu președintele Vladimir Putin, a anunțat Kremlinul joi.

Anunțul privind viitorul summit vine pe fondul eforturilor administrației Trump de a ajunge la un acord cu Kim pentru a încheia tensiunile nucleare din peninsula coreeană, scrie Reuters.

Două summit-uri anterioare dintre Kim și președintele american Donald Trump nu au adus și un acord privind dezarmarea nucleară a Coreei de Nord. Oficiali ai administrației Trump au facut referire la un posibil al treilea summit.

Kremlinul nu a oferit mai multe detalii privind summit-ul dintre Putin si Kim în comunicatul publicat online însî Moscova a comunicat de mai multe luni că lucrează pentru a organiza o astfel de întâlnire.

Stephen Biegun, reprezentantul american pentru Coreea de Nord, urma să călatorească la Moscova miercuri și joi pentru a se întâlni cu oficiali ruși pentru a discuta despre modalități prin care să se ajungă la „dezarmarea nucleară finală și verificabilă a Coreei de Nord”, a informat Washington-ul marți.

Statele Unite au impus în martie noi sancțiuni asupra Phenianului din cauza programului său nuclear, în urma eșecului celui de-al doilea summit dintre Trump și Kim din februarie de la Hanoi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *