auto

Taxa auto va fi restituită până pe 30 iunie

Social Actualitate

Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, a anunțat luni, la Bistrița, într-o conferință de presă, că termenul de 30 iunie pentru restituirea taxei auto va fi respectat, iar singurul lucru care întârzie efectuarea acestor plăți este analiza dosarelor.

”Până astăzi, tot ce am avut la Fondul pentru Mediu ca și dosare trimise de ANAF care au fost verificate – că noi suntem în colaborare cu ei – am restituit la zi. Urmează, în perioada următoare, așa cum ați văzut că și ministrul Teodorovici a declarat făcând controale la anumite administrații naționale fiscale, astfel încât să nu găsească dosare prin birouri care nu sunt analizate corespunzător, să ne livreze spre plată, astfel încât Fondul pentru Mediu să poată deja să facă plata în continuare. Noi avem lege prin care ne-am angajat ca până pe data de 30 iunie 2019 total sumă să fie restituită.

Am restituit din momentul în care am adoptat Hotărârea de Guvern privind bugetul Administrației Fondului pentru Mediu, respectiv acum trei săptămâni, deci în trei săptămâni am livrat către populație 1,4 miliarde de lei. Deci, o sumă extrem de repede dată pentru restituire”, a spus Grațiela Gavrilescu.

Potrivit ministrului Mediului, până la 30 iunie 2019 va fi plătită suma populației: ”Dacă vom reuși mai devreme, cu certitudine și eu, și domnul Teodorovici (ministrul Finanțelor – n.r.) vom debloca situația astfel încât analiza dosarelor să fie făcută mai repede. Totul depinde de analiza dosarelor, plata s-a făcut foarte repede”.

Ministrul Mediului susține că singurul lucru care împiedică restituirea mai rapidă a taxei auto este analiza dosarelor, care trebuie făcută și de ANAF, și de Ministerul Mediului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *