Andy Murray

Tenismanul Andy Murray – a primit titlul de cavaler în cadrul unei ceremonii de la Palatul Buckingham

Actualitate Sport

Tenismanul scoţian Andy Murray, fost numărul 1 mondial și triplu campion de Mare Şlem, a primit titlul de Cavaler al Ordinului Imperiului Britanic din partea Prinţului Charles, în cadrul unei ceremonii care a avut loc joi la Buckingham Palace, titrează presa britanică.

„Sunt foarte mândru că am primit acest titlu. Este o zi frumoasă pentru mine şi familia mea, soţia şi părinţii mei fiind aici, alături de mine. Aş fi vrut să-mi aduc şi copiii, dar cred că sunt cam mici pentru asta. Le voi arăta medalia când voi ajunge acasă”, a declarat Sir Andy Murray, care a împlinit miercuri 32 de ani.

Acum doi ani, el a devenit cel mai tânăr cavaler din istoria Marii Britanii. Tenismanul le-a cerut atunci celor de la Wimbledon să continuă să-i folosească numele și nu apelativul „Sir Andy”, cum este obiceiul.
Sir Andy Murray a fost învestit cavaler la mai bine de doi ani după ce i-a fost acordată această onoare.

La începutul acestui an, Andy Murray a anunțat că intenţionează să se retragă din tenisul profesionist. El își dorește totuși să mai joace și la Wimbledon 2019. Este încă neclar dacă jucătorul de tenis va participa la turneul de la Londra, el refăcându-se după o intervenție chirurgicală la șold.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *