Thailanda – Guvernul va oferi gratuit populației un milion de plante de canabis

Lifestyle

Guvernul thailandez va distribui gratuit un milion de plante de canabis gospodăriilor din întreaga țară în luna iunie, marcând astfel o nouă lege care le permite thailandezilor să cultive canabis acasă, a anunțat ministrul Sănătății, citat de CNN.

Ministrul Sănătății, Anutin Charnvirakul, a anunțat campania pe 8 mai într-o postare pe Facebook. Condiția este ca plantele de canabis să fie cultivate drept „culturi casnice”.
Conform noii reglementări, thailandezii pot cultiva plante de canabis acasă după ce au anunţat guvernul local, însă canabisul nu poate fi utilizat în scopuri comerciale fără alte autorizaţii, a declarat Ministrul Sănătăţii Anutin Charnvirakul.

Noua lege, care intră în vigoare pe 9 iunie, va permite oamenilor să cultive canabis în propriile gospodării, însă plantele vor fi folosite exclusiv în scopuri medicinale.
Legea este cel mai recent pas în planul Thailandei de a promova canabisul drept cultură comercială. Aproximativ o treime din forța de muncă lucrează în agricultură, potrivit Băncii Mondiale.

Thailanda a devenit în 2018 prima ţară din Asia de Sud-Est care a legalizat marijuana în scopuri medicinale şi cercetare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *