POLITIA

Toate radarele sunt scoase pe străzi – acțiune de amploare a polițiștilor rutieri din UE

Social

Timp de 24 de ore, poliţiştii din toată Uniunea Europeană sunt mobilizaţi pentru oprirea şoferilor care circulă cu viteză prea mare. Operaţiunea a început la miezul nopţii. Radarele scoase pe străzile din Bucureşti şi din restul ţării au înregistrat deja sute de infracţiuni.

„Începând din această noapte, polițiștii rutieri din toate statele Uniunii Europene vor acționa simultan, pentru depistarea celor care depășesc viteza legală.

Miercuri, 3 aprilie a.c., între orele 00:00 – 24:00, se va derula acțiunea Speed Marathon, pentru reducerea numărului de accidente rutiere produse pe fondul nerespectării vitezei. Controalele Poliţiilor Rutiere din Europa vizează respectarea regimului legal de viteză și reducerea numărului și gravității consecințelor accidentelor rutiere înregistrate pe fondul vitezei neadaptate condițiilor de drum și a celei excesive.

Acțiunea, coordonată de Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, se desfășoară în toată țara, pe drumurile publice, polițiștii rutieri fiind în teren pentru aplicarea măsurilor legale în caz de nerespectare a legislației în domeniu.

Polițiștii vor folosi toate aparatele radar disponibile. Activitatea are loc în cadrul săptămânii T.I.S.P.O.L. Speed (1 – 7 aprilie 2019)”, se arată într-uncomunicat al Poliției Române.

Statisticile europene clasează România pe ultimul loc la capitolul siguranţă pe şosele din motive precum lipsa infrastructurii şi desele accidente de circulaţie care se produc din cauza vitezei excesive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *