trump

Trump semnează legea pentru închiderea “shutdown” până pe 15 februarie

Externe

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a semnat ieri legea care restabilește operațiunile normale ale guvernului federal până în 15 februarie, închinzând temporar perioada “shutdown”.
Aproximativ 800.000 de angajați guvernamentali federali au fost forțați să se oprească sau să muncească fără salariu timp de 35 de zile, pentru cel mai lung shutdown din istoria SUA.
Senatul a aprobat, ieri seară, în unanimitate, acordul temporar, semnat de Congres și Casa Albă, pentru a redeschide guvernul federal până pe 15 februarie, pentru a plăti cei peste 800.000 de angajați care, nu au primit salariu în ultima lună și, pentru a negocia o soluție definitivă între timp.
Actualul shutdown este cel de-al treilea, și cel mai lung, din timpul administrației lui Trump. În luna ianuarie a anului 2018, guvernul federal a fost închis pe o perioada de trei zile, determinată de insistența democraților ca orice măsură bugetară să vină însoțită de protecție pentru tinerii imigranți cunoscuți sub numele de Dreamers. Guvernul a mai fost închis parțial, timp de câteva ore, în luna februarie a anului trecut, în contextul unei dispute partizane legate de deficitul federal. Ultimul blocaj parțial al guvernului american, apărut ca urmare a disputei dintre liderul de la Casa Albă şi democrații din Congres cu privire la buget şi la finanţarea construirii unui zid la frontiera cu Mexic. Este pentru prima dată în ultimii 40 de ani când au avut loc trei blocaje parțiale într-un singur an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *