Turcia – Erdogan a anunțat că va continua să-şi intensifice operaţiunile în Siria şi Irak

Externe

Turcia va continua să-şi intensifice operaţiunile împotriva combatanţilor kurzi PKK în Siria şi Irak, a declarat miercuri preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, relatează AFP.

”Deja ne-am intensificat operaţiunile aeriene şi vom continua, le vom arăta teroriştilor că îi putem distruge oriunde şi oricând”, a insistat şeful statului turc, care a lansat o campanie de bombardamente de la 1 octombrie, ca represalii pentru un atac comis la Ankara în care doi poliţişti au fost răniţi şi care a fost revendicat de Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

Erdogan a afirmat luni seara că Turcia a încheiat ”cu succes” ”prima fază” a campaniei sale de bombardamente şi a lăsat să se înţeleagă că Ankara va continua să ”desfăşoare operaţiuni” în nordul Siriei şi în Irak.

Şeful statului turc a anunţat luni – şi a repetat marţi seara – că ”192 de ţinte” au fost distruse şi ”162 de terorişti’ au fost ucişi – membri ai PKK şi ai aliaţilor săi, Unităţile de Protecţie a Poporului (YPG), care luptă alături de americani împotriva jihadiştilor grupării Stat Islamic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *