Turcia

Turcia trimite 13 tone de flori în Marea Britanie pentru funeraliile Reginei

Externe

Compania Turkish Airlines transportă 13 tone de flori ce vor fi folosite în ceremoniile funebre organizate pentru regina Elisabeta a II-a, conform unui comunicat al companiei aeriene, informează, joi DPA.

Avioanele transportă peste 500.000 de buchete comandate de florari din Marea Britanie, iar ultimul transport este programat pentru ziua de vineri, conform unui purtător de cuvânt al companiei.
Iniţial florarii din Marea Britanie au solicitat 18 tone de flori dar cultivatorii din Turcia nu au putut aduna decât 13 tone, din cauză că au trebuit să onoreze şi alte comenzi.

Florarii din oraşele mediteraneene Antalya şi Isparta au înregistrat o creştere record a cererii de flori de 90% după moartea reginei, survenită la 8 septembrie

Comenzile de flori au crescut cu 90% de la moartea reginei, a declarat Selcuk Celebi, membru al Antalya Commodity Exchange, adăugând că florarii turci au putut satisface doar aproximativ 40% din cerere.
Turcia va fi reprezentată la funeraliile din 19 septembrie de la Londra de ministrul de externe Mevlüt Çavusoglu, a mai transmis DPA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *