Turului ciclist al României

Turul ciclist al României 2019 – câștigat de un olandez

Sport

Rutierul olandez Alex Molenaar (Monkey Town-A Block CT) a câștigat ceea de-a 52-a ediție a Turului ciclist al României, încheiată duminică, la București.

Alex Molenaar a fost urmat în clasamentul final de rusul Savva Novikov (Lokosphinx) și de cehul Karel Hnik (Elkov Author), în timp ce pe locul al patrulea s-a clasat românul Serghei Țvetcov, campionul de anul trecut, la o secundă de podium.

Cei mai buni trei rutieri ai cursei au fost premiați de președintele Federației Române de Ciclism, Eduard Novak, medaliat cu bronz săptămâna aceasta la Mondialele de paraciclism de la Emmen (Olanda).

Etapa a cincea, ultima, desfășurată în Capitală pe traseul Piața Victoriei – Șoseaua Kiseleff – Piața Arcul de Triumf – Bulevardul Regele Mihai I – Piața Presei Libere, a fost câștigată de polonezul Stanislaw Aniolkowski (CCC Development Team).

În clasamentul final al sprinterilor s-a impus estonianul Karl Patrick Lauk.

Molenaar a obținut, pe lângă tricoul galben de lider al clasamentului general, și tricoul alb, de lider la categoria Under-23, în timp ce Țvetcov au luat și el două tricouri, verde, de lider al cățărătorilor, și albastru, de cel mai bun român din clasamentul general.

Tricoul gri, pentru cea mai bună echipă, a revenit rușilor de la Lokosphinx.

Turul Ciclist al României este competiția de profil cu cea mai mare tradiție din țara noastră, fiind organizată pentru prima dată în anul 1934, România fiind cea de-a șasea țară din lume care a găzduit un tur național de ciclism. Prima ediție a turului a avut 1.026 de km, 7 etape și a fost câștigată de Marin Nicolov și echipa Bulgariei. Ediția de anul trecut a fost câștigată de Serghei Tvetcov, moldoveanul născut la Chișinău, naturalizat de România. Cea de a 52-a ediție a Turului Ciclist al României din 2019 a fost inclusă în calendarul competițional european al Union Cycliste Internaționale, fiind propus pentru categoria 2.1, ceea ce presupune că pot fi invitate echipele profesioniste ce participă în Turul Franței sau al Italiei, echipe semi-profesioniste, continentale si naționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *