Ucraina a doborât 26 din cele 28 de drone de atac lansate de Rusia în timpul nopţii de miercuri

Externe

Forţele ucrainene au doborât 26 de drone de atac lansate de Rusia în estul şi sudul ţării în timpul nopţii de miercuri spre joi, a anunţat un înalt responsabil al armatei Ucrainei, informează AFP şi Reuters.

„Inamicul a lansat (…) 28 de drone de atac de tip ‘Shahed-136/131′” în timpul nopţii, dinspre regiunea rusă Kursk şi capul Ceauda, în peninsula ucraineană Crimeea anexată ilegal de Moscova în 2014, a raportat comandantul forţelor aeriene ucrainene Mikola Oleşciuk, într-un mesaj postat pe Telegram joi dimineaţa.

„Douăzeci şi şase” dintre aceste drone „au fost distruse” în regiunile Odesa (sud), Harkov (est), Dnepropetrovsk (est) şi Zaporojie (sud), a adăugat Oleşciuk, fără a informa despre răniţi sau distrugeri materiale.
În Zaporojie, guvernatorul regional a informat pe Telegram că două femei au fost rănite când bucăţi din drone au lovit un cartier rezidenţial lângă capitala regiunii.

Procurori din regiunea estică Harkov au spus că un restaurant, un magazin şi birouri au fost avariate de schijele a trei drone.
De asemenea, Moscova a lansat în timpul nopţii împotriva Ucrainei trei rachete de croazieră Kh-22, o rachetă antiradar Kh-31P şi o rachetă sol-aer S-300, potrivit aceleiaşi surse, care nu a oferit mai multe informaţii cu privire la acest subiect.

Miercuri, mai multe lovituri ruse au făcut cel puţin patru morţi şi circa 30 de răniţi, în special la Harkov, al doilea oraş ca mărime al Ucrainei, determinând Kievul să le ceară aliaţilor săi occidentali mai multe sisteme de apărare antiaeriene Patriot.

„Nu există nicio justificare raţională care să explice de ce rachetele Patriot, care sunt numeroase în lume, nu acoperă încă cerul Harkovului şi al altor oraşe şi localităţi atacate de teroriştii ruşi”, a declarat miercuri preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

„Întărirea apărării antiaeriene a Ucrainei şi accelerarea livrării de F-16 Ucrainei sunt misiuni vitale”, a adăugat Zelenski într-un mesaj postat pe reţelele sociale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *