Kremlinul l-a îndemnat pe proprietarul Telegram să fie mai „atent” după atacul de la Moscova

Externe

Kremlinul l-a îndemnat pe proprietarul Telegram, Pavel Durov, să fie mai „atent”, după ce aplicaţia de mesagerie ar fi contribuit la recrutarea atacatorilor de la sala de concerte Crocus de la Moscova, relatează Reuters.

Telegram, care în prezent are sediul în Dubai, a fost înfiinţată de Durov, acesta părăsind Rusia în 2014, după ce a pierdut controlul asupra companiei sale precedente. Născut în Rusia, Durov, în vârstă de 39 de ani, trăieşte în Dubai şi are dublă cetăţenie a Emiratelor Arabe Unite şi franceză, potrivit Telegram.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov a declarat pentru site-ul de media rus Life că nu există planuri de blocare a aplicaţiei de mesagerie, care este un mijloc important de a difuza ştiri în Rusia şi în lume, dar că Durov ar trebui să fie mai atent.

„Ne-am aştepta la mai multă atenţie din partea lui Pavel Durov, pentru că această resursă unică şi fenomenală din punct de vedere tehnologic, care a crescut, practic, în faţa ochilor generaţiei noastre, devine în tot mai mare măsură un instrument pe mâna teroriştilor, folosit în scopuri teroriste”, a spus Peskov.

Agenţia de presă rusă RIA a scris că atacatorii au fost recrutaţi prin intermediul unui canal radical de pe platforma Telegram, canal care ar aparţine grupării Stat Islamic-Khorasan (ISIS-K).

Averea lui Durov este estimată de Forbes la 15,5 miliarde de dolari, scrie Reuters.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *