Ucraina – Kievul trebuie să se aştepte la întreruperi repetate de electricitate toată iarna

Externe

Locuitorii Kievului vor trebui să se aştepte la întreruperi repetate de electricitate până la sfârşitul iernii, potrivit administraţiei capitalei ucrainene, citată miercuri de DPA.

„Va trebui să trăim în aceste condiţii toată iarna”, a declarat şeful adjunct al administraţiei oraşului, Petro Panteleev, marţi, la televiziunea ucraineană. Sursele de alimentare la Kiev, ca şi în alte oraşe ucrainene, au fost masiv perturbate de atacuri ruseşti cu rachete.

Electricienii lucrează non-stop pentru a repara sistemul, dar situaţia rămâne dificilă, a recunoscut Panteleev. Mai ales în zilele lucrătoare, când există un consum crescut de energie electrică, capacităţile nu sunt suficiente, a avertizat oficialul.

Din octombrie, Rusia a atacat în mod repetat cu rachete infrastructura de aprovizionare cu energie a Ucrainei. Pericolul unor noi atacuri rămâne acut, a avertizat statul major ucrainean marţi în raportul său asupra situaţiei.
Prim-ministrul Denîs Şmîhal a declarat anterior că Ucraina ar putea petrece Revelionul fără opriri de urgenţă de electricitate dacă nu vor avea loc alte bombardamente. Totuşi, el a recunoscut că există un mare pericol ca armata rusă să vizeze din nou aprovizionarea cu energie electrică în Ucraina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *