Ucraina – SBU a identificat peste 3.500 de colaboratori ai rușilor la scrutinele din regiunile ucrainene ocupate

Externe

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a identificat peste 3.500 de persoane, printre care emisari din Rusia şi colaboratorii lor ucraineni, care lucrează cu autorităţile impuse de Moscova la organizarea alegerilor în regiunile ucrainene aflate sub ocupaţia Rusiei, transmite vineri EFE.

Printre persoanele identificate, care, potrivit legii ucrainene, sunt suspectate de infracţiuni de colaboraţionism şi conspiraţie împotriva integrităţii teritoriale a Ucrainei, se numără membri ai comisiilor de organizare a alegerilor în regiunile ucrainene ocupate şi, de asemenea, candidaţi la aceste alegeri.

Rusia a convocat alegeri pentru 10 septembrie în zonele aflate sub controlul său din Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie, regiuni ucrainene pe care Moscova le-a declarat parte din Rusia pe 30 septembrie anul trecut, după ce le-a luat cu forţa.

Potrivit SBU, Rusia oferă bani cetăţenilor ucraineni care sunt implicaţi în procesul electoral şi chiar îi obligă pe unii dintre ei să participe la acesta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *