UE creează un grup de contact pentru Venezuela

Externe

UE a decis „să înființeze un grup de contact internațional care să însoțească procesul democratic spre noile alegeri prezidențiale din Venezuela”. Grupul va fi coordonat de UE, activitatea sa va fi supusă unei revizuiri după 90 de zile, din care vor face parte unele țări din Uniune și state din America Latină.

Acest lucru a fost anunțat de Înaltul Reprezentant al UE, Federica Mogherini, la sfârșitul primei zile de lucru a reuniunii Miniștrilor de Externe de la București.

„Grupul de contact nu este o mediere sau un dialog formal, ci trebuie să însoțească parcursul” prin presiunea internatională „pentru a permite venezuelilor să se exprime într-o manieră democratică și pașnică, cu noi alegeri prezidențiale. Dacă grupul de contact nu va ave o dinamică constructivă sau utilă pe teren, în termen de 90 de zile, va fi dizolvat”, a spus Morgherini.

Prima întâlnire va avea loc săptămâna viitoare „, a anunțat Federica Mogherini, care a explicat că a vorbit și cu secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *