Dior inaugurează expoziția „Dior designer of dreams” la Londra

Lifestyle

LONDRA – Zece ani care au schimbat pentru totdeauna cursul de modă înaltă: în 1947 prima colecție prezentată de Christian Dior a fost un succes imediat. Colecția a fost meniă să fie un punct de cotitură după război, un antidot al austerității și, de asemenea, o sărbătoare a siluetei feminine și a transformării modei. După primul succes, au urmat și altele . Fiecare paradă era așteptată cu curiozitate și emoție. În martie 1957 a avut onoarea de a fi pe coperta revistei Time.

Muzeul Victoria & Albert din Londra aduce un omagiu geniului modei franceze, cu o expoziție, cea mai mare organizată vreodată în Marea Britanie.O expoziție cu unele dintre cele mai celebre ținute ale casei de modă franceze Dior, de la rochia purtată de prințesa Margaret la cea de-a 21-a aniversare a sa la cea purtată de actrița Jennifer Lawrence la gala Oscar din 2013.

Expoziția „Christian Dior: Designer of Dreams”,are 11 săli tematice și reunește peste 500 de obiecte: vestimentație, desene și schițe originale, accesorii, sticluțe de parfum, fotografii, clipuri video, reviste și scrisori. „Mă gândesc la munca mea ca la o arhitectură efemeră, dedicată frumuseții corpului feminin”, scria Dior.

În decurs de zece ani, Dior a creat 22 de colecții , suficiente pentru a lăsa o marcă de neșters și o mină bogată de schițe și idei ,pe care succesorii săi le-au moștenit și le-au apreciat.

Expoziția nu se limitează la celebrarea anilor lui Dior, ci explorează următoarele decenii și contribuția celor șase designeri: Yves Saint Laurent, Marc Bohan, Gianfranco Ferre, John Galliano, Raf Simons, Maria Grazia Chiuri, care, din 1957, (după decesul prematur și brusc al lui Dior),au adus prestigiul, inovând, dar întotdeauna respectând „codul” casei de modă.
Expoziția poate fi vizitată, începând de sâmbătă din 2 februarie până în 14 iulie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *