YouTube

YouTube – va șterge conţinuturile care promovează violența sau segregarea rasială

Lifestyle

Compania YouTube a anunțat, miercuri, pe blogul oficial, că va lua măsuri pentru a șterge conţinutul care promovează discursurile de ură şi va interzice filmuleţele care justifică discriminarea, promovează împărțirea pe criterii etnice sau glorificarea ideologiei naziste.

Potrivit anunțului Youtube, conținutul care neagă evenimente de natură violentă precum Holocaustul sau masacrul de la şcoala elementară Sandy Hook din statul american Connecticut din 2012 va fi de asemenea eliminat.

”În ultimii ani, am investit în politicile, resursele şi produsele necesare pentru a ne respecta responsabilitatea şi pentru a proteja comunitatea YouTube de conţinutul dăunător. Această lucrare s-a axat pe patru piloni: eliminarea conţinutului violent, ridicarea conţinutului autoritar, reducerea răspîndirii conţinutului limită şi recompensarea creatorilor de încredere”, se arată în postarea de pe blogul Youtube.

”Datorită acestor investiţii, videoclipurile care încalcă politicile noastre sînt eliminate mai repede decît oricînd şi utilizatorii văd conţinut mai puţin limitat şi dezinformare dăunătoare. Pe măsură ce facem acest lucru, colaborăm îndeaproape cu parlamentarii şi societatea civilă din întreaga lume pentru a limita răspîndirea conţinutului online extremist şi violent”, se adaugă în articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *