Universitatea din Bucureşti propune peste 21.000 de locuri pentru admiterea 2024

Social

Universitatea din Bucureşti (UB) propune peste 21.000 de locuri pentru admiterea 2024. Dintre acestea, 11.200 sunt propuse pentru programele de licenţă, 8.986, pentru programele de masterat, 111, pentru programele de masterat didactic şi 839 de locuri, pentru programele de doctorat.

Concursul admitere – sesiunea iulie 2024 la facultăţile UB se desfăşoară, pentru programele de licenţă, masterat şi doctorat, în perioada 1 – 26 iulie 2024, iar data-limită de afişare a rezultatelor este 31 iulie 2024.
În ceea ce priveşte sesiunea de toamnă a admiterii, facultăţile Universităţii din Bucureşti aşteaptă înscrierile candidaţilor pe locurile rămase neocupate în perioada 2 – 16 septembrie 2024, iar data-limită de afişare a rezultatelor este 21 septembrie 2024.

Fiecare facultate are propriul calendar care este cuprins în perioadele mai sus-menţionate. Datele pot fi consultate de toţi cei interesaţi pe website-urile facultăţilor.
Mai multe detalii cu privire la numărul de locuri propuse spre a fi scoase la concurs de fiecare facultate sunt disponibile în documentul de aici pentru programele de licenţă şi în documentul de aici pentru programele de masterat.
Detalii cu privire la numărul de locuri scoase la concurs de şcolile doctorale ale Universităţii din Bucureşti vor fi publicate pe site-ul doctorat.unibuc.ro.

Pentru admiterea 2024, majoritatea facultăţilor Universităţii din Bucureşti vor oferi viitorilor studenţi, masteranzi şi doctoranzi un proces online de înscriere şi admitere, precum şi posibilitatea de achitare online a taxei de înscriere. De asemenea, unele facultăţi ale Universităţii din Bucureşti vor organiza şi o sesiune online de preînscriere, oferind candidaţilor posibilitatea de a-şi manifesta interesul pentru facultăţile respective şi de a fi la curent cu ultimele noutăţi cu privire la procesul de admitere.

Universitatea din Bucureşti organizează în acest an, atât pentru programele de studii universitare de licenţă, cât şi pentru programe de studii universitare de masterat, o sesiune de admitere specială pentru olimpicii internaţionali şi sportivii medaliaţi la competiţii europene şi mondiale pentru sporturile olimpice şi şah şi la jocurile olimpice şi paralimpice, anterior organizării sesiunii de admitere pentru toţi candidaţii.
În perioada imediat următoare vor fi publicate pe www.unibuc.ro şi pe admitere.unibuc.ro atât oferta anuală de şcolarizare şi regulamentul de admitere, cât şi detaliile cu privire la calendarul acestei sesiuni speciale de admitere.

Universitatea din Bucureşti a fost înfiinţată prin Decretul nr. 765 din 4 / 16 iulie 1864 al Domnitorului Alexandru Ioan Cuza. Succesoare a structurilor de învăţământ superior inaugurate de Academia Domnească (1694), Universitatea din Bucureşti a contribuit şi contribuie în mod decisiv la dezvoltarea şi modernizarea învăţământului, ştiinţei şi culturii româneşti.

Universitatea are astăzi din 19 facultăţi care oferă 95 de programe de licenţă, 223 de programe de masterat, 23 de şcoli doctorale pe domenii specifice şi o şcoală pentru studii doctorale interdisciplinare, peste 50 de centre şi nouă staţiuni de cercetare.

Începând cu anul 2019, UB face parte din Universitatea Civică Europeană CIVIS alături de alte zece universităţi europene de prestigiu, Universitatea Aix-Marseille, Universitatea Naţională şi Capodistriană din Atena, Universitatea Liberă din Bruxelles, Universitatea Autonomă din Madrid, Universitatea „Sapienza” din Roma, Universitatea din Stockholm, Universitatea „Eberhard Karls” din Tubingen, Universitatea din Glasgow, Universitatea din Lausanne, şi Universitatea „Paris Lodron” din Salzburg. Comunicat de presă – Universitatea din Bucureşti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *