Ursula von der Leyen

Ursula Von der Leyen îl compară pe Putin cu Hamas pentru că vor ”să şteargă de pe hartă” Ucraina şi Israelul

Externe

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, l-a comparat joi pe preşedintele rus Vladimir Putin cu gruparea islamistă Hamas pentru că primul doreşte să “şteargă Ucraina de pe hartă”, în timp ce mişcarea islamistă palestiniană Hamas încearcă să “şteargă Israelul de pe hartă”, relatează agenția EFE.

Von der Leyen a făcut această declaraţie într-un discurs la Institutul Hudson din Washington, în care a considerat totodată că “există un singur răspuns pentru democraţii” precum Uniunea Europeană şi Statele Unite, atunci când vine vorba despre conflictul din Orientul Mijlociu, şi acesta este să “ajuţi Israelul”.

Înaltul oficial european a dat asigurări că poziţia de sprijin şi solidaritate cu Israelul după atacurile Hamas din 7 octombrie, pe care ea le-a definit drept cea mai amplă “ucidere în masă” a evreilor de la Holocaust încoace, “nu vine în contradicţie” cu eforturile pentru a răspunde “necesităţilor umanitare ale palestinienilor”.
Von der Leyen a subliniat că Israelul a suferit “cel mai mare atac terorist din istoria sa” şi a avertizat că obiectivul Hamas rămâne “eradicarea evreilor din Ţara Sfântă”.

“Aceşti terorişti, cu sprijinul prietenilor lor de la Teheran, nu se vor opri niciodată, iar Israelul are dreptul să se apere în conformitate cu dreptul umanitar. Şi privind această oroare există un singur răspuns posibil din partea naţiunilor democratice ca noi. Susţinem Israelul”, a declarat ea.

Şefa Comisiei Europene a remarcat deopotrivă că UE a “triplat” ajutorul umanitar acordat palestinienilor din Gaza, dar a recunoscut în acelaşi timp că acest ajutor trebuie monitorizat, având în vedere “volatilitatea” din regiune.
Politiciana germană a avertizat asupra rolului “diavolesc” pe care îl joacă Iranul, care este ţara care se ocupă, “fără nicio urmă de îndoială”, să furnizeze grupării Hamas echipamentul necesar pentru atacurile sale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *