USR acuză Guvernul  că sabotează cu bună ştiinţă implementarea programului „Masă Caldă” în şcoli şi-i sacrifică pe copii

Politica

USR acuză Guvernul PSD-PNL că sabotează cu bună ştiinţă implementarea programului „Masă Caldă” în şcoli şi-i sacrifică pe copii, unii dintre ei provenind din cele mai defavorizate zone ale ţării. În timp ce pentru implementarea acestui program nu se găsesc banii necesari, cei de la putere au reuşit, prin vot, să salveze în continuare pensiile speciale, anunță USR într-un comunicat de presă.

“A trecut o lună de la începerea şcolii şi niciun elev nu a beneficiat până acum de masă caldă la scoală – nici cei 1 milion de elevi prevăzuţi de Legea învăţământului preuniversitar şi nici măcar cei din programul-pilot, care reprezintă mult mai puţin decât ţinta prevăzută în lege.

USR a depus săptămâna aceasta un amendament la Proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 77/ 2023 privind programul Masă caldă, prin care banii necheltuiţi din prima lună să fie daţi tot acelor copii, sub formă de bani. Amendamentul propus de USR nu a trecut de votul membrilor Comisiei de învăţământ. PSD,PNL, UDMR şi AUR s-au abţinut la vot.

„Timpul trece, iar elevii care au nevoie de masă caldă la scoală rămân flămânzi. Unii dintre ei vor abandona şcoala. După o lună de scoală, Guvernul este în ceaţă şi nu a reuşit să dezgheţe acest program. Mâncarea nu a ajuns în şcoli. Probabil, unii de pe lângă Ciolacu se bucură că fac o economie la buget. Că mai taie din cheltuieli. Doar că şi-au ales greşit de unde să taie: de la elevi !”, declară Ştefan Pălărie, senator USR.

Senatorul USR de Braşov, Irineu Darău, îi atrage atenţia premierului Marcel Ciolacu că în timp ce el se pozează la cumpărături de mâncare, elevii au început şcoala cu farfuriile goale.

„Marcel Ciolacu se pozează cu un bon de 100 de lei din care a cumpărat mâncare. Fotografia din care lipseşte Ciolacu este aceea în care copiii din România primesc masă caldă la scoală. Şcoala a început acum o lună de zile iar Guvernul i-a trimis pe elevi după pufuleţi.”, spune Irineu Darău.”, arată comunicatul USR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *