CNA organizează Reuniunea plenară a Platformei Europene a Autorităţilor de Reglementare în Domeniul Audiovizualului (EPRA)

Social

CNA organizează la Bucureşti, pentru prima dată, Reuniunea plenară a Platformei Europene a Autorităţilor de Reglementare în Domeniul Audiovizualului (EPRA) informează CNA într-un comunicat.

“În perioada 19-20 octombrie 2023, Consiliul Naţional al Audiovizualului organizează la Bucureşti cea de-a 58-a Reuniune plenară a Platformei Europene a Autorităţilor de Reglementare în Domeniul Audiovizualului (EPRA).

Reuniunea plenară a EPRA are loc pentru prima dată în România. Sunt prezente la Bucureşti 50 de delegaţii ale autorităţilor de reglementare din 44 de ţări. Tot pentru prima dată, România deţine un post de vicepreşedinte în cadrul Comitetului Executiv al EPRA.

Agenda celei de a 58-a Reuniuni plenare a EPRA cuprinde cele mai importante teme de interes comun ale autorităţilor de reglementare. Printre acestea se regăsesc: mass-media şi informaţiile pentru interesul public; provocările mass-media pe piaţa digitală; proprietatea asupra mass-media şi transparenţa; viitorul difuzării de conţinut.

Cooperarea autorităţilor europene de reglementare este imperativă pentru îmbunătăţirea cadrului de reglementare a pieţei audiovizualului, pentru protejarea libertăţii de exprimare a jurnaliştilor, în contextul dezvoltării rapide a unor noi tipuri de servicii şi pe fondul diseminării tot mai acute a dezinformării în spaţiul public.” arată comunicatul CNA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *