Valabilitatea certificatelor de vaccinare se prelungește pe plan național până la 31 decembrie

Social

Guvernul a decis, joi că pe plan național valabilitatea tututor certificatelor de vaccinare vor fi prelungite de la 30 iunie la 31 decembrie 2022, a anunțat secretarul de stat ân Ministerul Sănătății, Andrei Baciu într-o conferință de presă.

“Tot în acest act normativ mai există o prevedere care, de fapt, se adresează cadrului național, prin care se prelungește perioada de valabilitate a certificatelor digitale europene privind Covid-19, de la 30 iunie 2022, cât este în momentul de față, până la 31 decembrie 2022 și prevede eliberarea la cerere a unui nou certificat după fiecare doză suplimentară de vaccin efectuat.

Această mențiune nu este în completare și nu este în asociere cu prima chestiune pe care am explicat-o. Acest lucru prevede următorul aspect: certificatul digital european va fi folosit în continuare în interiorul Uniunii Europene; când acesta a fost adoptat, a avut o perioadă pentru partea… pentru certificatul de vaccinare avut o perioadă de valabilitate stabilită din prima la un an de zile, termen care expiră pe 30 iunie 2022, și pentru a putea avea timpul necesar pentru a adapta măsurile la situația epidemiologică, s-a decis prelungirea până în 31 decembrie 2022 a certificatelor, a perioadei de valabilitate pentru certificatele pe care le folosim în România.

Deci acest lucru nu se adresează modalității de utilizare a certificatelor privind vaccinarea atunci când călătorim în spațiul european sau în comunitatea europeană, ci prevede doar faptul că dacă cineva se gândea: ”bun, eu m-am vaccinat și scrie că certificatul meu expiră pe 30 iunie 2022”, nu, va expira pe 31 decembrie 2022, iar dacă va fi necesar să adaptăm acest deadline mai sus sau mai jos o vom face, așa cum am stabilit și aici. Deci, sunt două lucruri distincte.

Acesta de-al doilea vizează planul naţional, ce se întâmplă în România și cum este folosit certificatul digital pentru COVID-19, partea de vaccinare, în România, încă o dată, diferit de primul lucru pe care l-am prezentat, care vizează călătoriile în interiorul Uniunii Europene”, a explicat secretarul de stat, Andrei Baciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *