Valuri de Carte

„Valuri de carte” – pe faleza Cazinoului din Constanţa

Lifestyle

Cea de-a VI-a ediţie a târgului „Valuri de Carte” se desfăşoară pe faleza Cazinoului din Constanţa, până pe 9 august. A doua etapă a evenimentului fiind programată în perioada 19 august – 11 septembrie. 25 de edituri expun peste 20.000 de titluri.

„O întreagă colecţie de produse de creaţie le provoacă imaginaţia celor mici: jocuri logice, jocuri de inteligenţă, cărţi de colorat, cărţi cu abţibilduri, beletristică şcolară, enciclopedii şi dicţionare, cărţi puzzle. Pe adulţi îi aşteaptă cărţi motivaţionale, literatură SF, cărţi de parenting, gastronomie şi beletristică”, informează primăria municipiului Constanţa.

Copiii cu vârste cuprinse între 4-12 ani sunt invitați să participe la ateliere de creație și jocuri educative. În premieră, evenimentul cultural va avea și o componentă de responsabilizare socială, prin campania „Cartea salvează vieți”.

Potrivit Iulianei Radu, manager proiect, cărţile au reduceri de până la 50%, pentru a face produsul cultural mai accesibil.

Târgul va fi deschis până pe 9 august, în intervalul orar 10:00 – 24:00, iar cea de-a doua etapă va avea loc în perioada 19 august- 11 septembrie.
Tot pe faleza Cazinoului, două librării din Constanţa au ieşit în stradă pentru a fi mai aproape de cititori. Peste 30.000 de titluri îi aşteaptă pe vizitatori la târgul de carte organizat de „Prăvălia cu Cărţi”.

Cei mici rămân răsfăţaţii evenimentului. Rafturile sunt pline de cărţi educative, cărţi de activităţi, enciclopedii, cărţi ilustrate, cărţi de vacanţă, romane pentru copii şi cărţi incluse în bibliografia şcolară. Iubitorii de lectură se pot delecta cu cărţi de istorie, ezoterism, cărţi de dezvoltare personală, cărţi religioase şi beletristică. Potrivit lui Cristian Zeciu, director Prăvălia cu Cărţi, oferta librăriei Humanitas de la Bookfest 2019 atrage cei mai mulţi cititori, Radu Paraschivescu, Mircea Cărtărescu şi Gabriel Liiceanu fiind cei mai vânduţi autori.

Atractivitatea ofertelor include conceptul 2+1 gratis pentru cărţile achiziţionate de la aceeaşi editură şi reduceri de până la 20%. Târgul poate fi vizitat până pe 6 august, în intervalul orar 10:00 – 24:00.
Mii de titluri vor fi expuse şi la târgul de carte organizat de Librăria Dorian Gray până pe 8 august, între orele 10:00 – 24:00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *