vatican

Vaticanul lansează mătăniile digitale

Externe

„Click to Pray e Rosary” – o brățară digitală pentru a ne ruga pentru pace în lume, care demonstrează, printre altele, cum „tehnologiile moderne pot susține rugăciunea” a fost lansată miercuri la Vatican .

Brăţara digitală este realizată din 10 mătănii din agat şi hematit și o cruce electronică care include senzori de mişcare. Se conectează la o aplicaţie de telefon, cu același nume – Click to Pray, oferind acces la un ghid audio cu imagini și conţinut religios. Iar pentru a o activa, va fi suficient un semn al crucii.

Odată activată, utilizatorul are posibilitatea să aleagă între rugăciunea standard (tradițională), rugăciunea contemplativă și alte tipuri de rugăciuni tematice care vor fi actualizate în fiecare an. Odată ce utilizatorul începe să se roage, brăţara va arăta progresul pe ecranul telefonului şi va îl înregistra, urmărind fiecare rugăciune făcută.

Inițiativa a fost creată cu scopul de a ajuta tinerii să fie mai aproape de credinţă, să se roage pentru pace și să mediteze la Cuvântul lui Dumnezeu.
Brățara „Click to Pray e Rosary” a fost lnasată miercuri, la Vatican, la Biroul de presă al Sfântului Scaun. Părintele Frédéric Fornos, SJ, director internațional al rețelei de rugăciune, Prayer Network World, a declarat:
„Rosary-ul este o frumoasă tradiție spirituală de a contempla Evanghelia cu Maria; este o rugăciune simplă și umilă.

Într-o lume a indiferenței care se confruntă cu atâtea nedreptăți, sărăcie și drepturi elementare nerecunoscute, a te ruga pentru pace în lume, înseamnă a fi împăcat cu relațiile noastre zilnice, cu cei mai săraci, cu străinii, cu diferite culturi și tradiții spirituale și religioase, dar și cu pământul nostru, cu pădurile noastre, cu râurile și oceanele noastre.

Obiectivul dispozitivului este, de fapt, acela de a conecta credincioșii la o rețea mondială de rugăciune pentru pace, astfel încât să ne simțim ca frații și surorile unui singur Tată. ”
Brățara „Click to Pray e Rosary” a fost dezvoltată de compania GadgeTek, și poate fi cumpărată la preţul de 99 de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *