Edgar Zambrano

Venezuela – important politician arestat de serviciile secrete

Externe

Edgar Zambrano, vicepreședinte al Adunării Naționale de la Caracas, controlată de opoziție, a fost arestat de forțele de securitate loiale regimului președintelui Nicolas Maduro, a anunțat Juan Guaido, liderul opoziției din Venezuela.

„Regimul l-a luat pe prim vicepreședinte”, a anunțat Guaido pe Twitter, adăugând că regimul Maduro „intenționează să dezintegreze puterea reprezentată de toți venezuelienii, dar nu va reuși”.

Zambrano a fost alături de Guaido în timpul încercărilor sale de a orchestra o lovitură de stat. Miercuri noaptea, el a fost reţinut de agenţi ai serviciilor secrete care l-au transportat în cea mai cunoscută închisoare politică din Venezuela – El Helicoide.

„Edgar Zambrano a fost reţinut. El a fost unul dintre liderii loviturii de stat”, a declarat numărul doi al lui Maduro, Djosdado Cabello, celebrând la emisiunea sa televizată şi primind aplauzele publicului.

Liderii opoziţiei şi membri ai comunităţii internaţionale au condamnat decizia lui Maduro. Guaido a afirmat că Maduro încearcă să divizeze parlamentul controlat de opoziţie, „dar nu va reuşi”, a precizat el.

Departamentul de Stat al SUA a numit arestarea lui Zambrano ca fiind „ilegală”, avertizând: „Dacă nu va fi eliberat în curând, vor fi consecinţe”.

În ultimele zile mai mulţi politicieni au fost vizaţi de administraţia Maduro pentru participarea lor în tentativa de lovitură de stat. Cel puţin 10 deputaţi au fost puşi sub acuzare pentru infracţiuni precum trădare, conspiraţie şi rebeliune civică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *